El proper divendres 29 d’octubre realitzarem el setè acte de l’Esberla a les 19h a l’Ateneu Popular Julia Romera (c/ Santa Rosa, 18).
Aquest cop tractarem un tema actual prou important: la Reforma Laboral aprovada com a Llei 35/2010 fa poc més d’un mes. Parlarem sobre els detalls d’aquesta llei, per conèixer com afecta als diferents sector de la població, i alhora analitzarem els interessos i les intencions amagades darrera una llei que ha provocat una vaga general –de la qual també parlarem. Però, per poder entendre la mesura en un context històric determinat, tractarem les reformes laborals que s’han realitzat des de la transició, per saber on ens situem, fins a on estan retallant els nostres drets. Conèixer la història ens pot ajudar a impedir la normalització de la precarietat.
Per parlar de tot això tindrem amb nosaltres a l’Ermengol Gassiot, professor de prehistòria de la UAB i secretari d’Acció Social de la CGT de Catalunya, i al Toni Cárdenas , treballador de la TMB i membre actiu en les mobilitzacions a nivell laboral.
Al final de les intervencions passarem a debatre entre totes la vaga general del passat 29 de setembre. Justament un mes després de la gran mobilització sembla que tot està aturat, que romanem passius davant legislacions que vulneren els nostres drets, és així realment? S’està gestant quelcom important? Quina resposta hem de donar? Perquè a França i a Grècia es respon com no s’aconsegueix aquí? Ens podem comparar?
Per introduir-vos a la temàtica en qüestió us recomanem diferents textos:
- Un text on es resumeixen les reformes laborals realitzades des del 1976 fins el 2009 (document elaborat per Endavant (OSAN) al novembre de 2009).
- Un altre text on s’expliquen breument i de manera genèrica les implicacions que té la nova Llei 35/2010 (document realitzat per la Secretaria de Jurídica de la CGT de Catalunya).
- I per complementar, la publicació de la Reforma Laboral al BOE.