2n acte: Crònica

El passat divendres 4 de juny ens vam trobar al Casal de Cuba José Sanchez per realitzar un Taller sobre Cuba, el segon acte de l’Esberla. A l’activitat van participar els CJC-JCPC i la Brigada Julio Antonio Mella.

Per començar, els i les participants ens vam dividir en tres grups: unes van defensar la Revolució Cubana amb contundència i crítica alhora; altres van actuar des d’una posició ambigua, valorant quelcom del Socialisme a Cuba i desprestigiant altres aspectes; l’últim grup va defensar la postura contrarevolucionària, aquella que defenen els anomenats “dissidents”, i que molts cops transmeten els grans mitjans de comunicació.

El debat va ser fluït i prou interessant. Es va parlar de la democràcia a Cuba, on per exemple la postura contrarevolucionària considera que Cuba és una dictadura, i la postura revolucionària recorda que a Cuba hi ha eleccions cada dos anys i mig i cada cinc. També es va tractar el tema de la llibertat d’expressió, els presos polítics i l’internacionalisme que caracteritza a Cuba.

Es van escollir aquests punts de debat perquè són temes que es troben al carrer, que la gent discuteix, molts cops sense conèixer la realitat. Així, el debat ens va donar pas a viure altres rols i conèixer els arguments d’altres postures.

Després de casi dues hores, vam fer una valoració conjunta del debat, on es va visualitzar la riquesa dels formats d’aquests tipus d’acte, on tothom pot participar, aprenent, ensenyant i fent reflexionar.

Agraïm la participació  de les CJC-JCPC i la Brigada Julio Antonio Mella, ja que sense ells no hagués estat possible.

Espai de Formació l’Esberla.

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s