1r acte: Crònica i fotografies

Una trentena de persones es van aplegar dissabte 22 a l’Ateneu Popular Julia Romera de Gramenet per gaudir del primer acte de l’Espai de Formació l’Esberla: una xerrada-debat sobre el moviment obrer durant la transició i el paper de l’organització autònoma.

Després d’una petita presentació dels ponents per part de l’organització es va donar inici a l’acte: Juanjo Gallardo, professor de l’IES Can Peixauet i membre del grup d’historiadors José Berruezo, va fer una breu introducció al contingut de la xerrada i va presentar les dues persones encarregades de desenvolupar-lo: el primer fou Carlos García (membre de Nexo Autonomía), que s’ocupà de la part teòrica de l’exposició. Explicà el context de conflictivitat social en què es desenvolupà l’autonomia obrera i els aspectes més rellevants d’organitzar-se autònomament, allunyant-se de partits o sindicats de masses durant la transició. D’altra banda, Paco Arcona, el segon ponent, s’encarregà de narrar l’experiència, en clau personal, de les lluites dels estibadors del Port de Barcelona, obrers organitzats autònomament, i de les fites laborals i socials que s’aconseguiren amb aquest model de lluita.

La xerrada, d’una hora aproximada de durada, va donar pas a un extens i enriquidor debat protagonitzat pels mateixos ponents i pels assistents a l’acte que es va estendre prop de dues hores.

Després d’aquest primer acte, l’Esberla agraeix la predisposició dels ponents i dels oïdors per debatre en un to respectuós i per les seves ganes d’aprendre i encoratja tothom a estar pendent de la següent convocatòria; el proper acte està previst per a la primera meitat del mes de juny i se’n podrà obtenir tota la informació, quan estigui el cartell tancat, a través del blog.

Fotografies de Borja Espinosa

Deixa un comentari

Filed under General

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s